به گزارش ایرنا «عبدالقادر امام» دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی ۸ کشور در حال توسعه (دی ۸) امروز (یکشنبه) از خبرگزاری جمهوری اسلامی بازدید کرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در باره رویکرد اصلی سازمان دی ۸ به توسعه اقتصادی اظهار داشت: هدف اصلی ما توسعه و تقویت همکاریهای اقتصادی بین کشورهای عضو است. ما ۶ اولویت اصلی از جمله کشاورزی، حمل و نقل، انرژی، تجارت، خدمات، گردشگری و توریسم و سایر حوزههای اقتصادی داریم و همکاریهای خود را بر این حوزهها متمرکز میکنیم. سعی ما این است که در این موضوعها روابط بین کشورهای عضو را تقویت کنیم و گسترش دهیم.
وی در بر جایگاه بسیار کلیدی ایران در سازمان دی ۸ تأکید کرد و گفت: ایرنا نه تنها عضو سازمان که از بنیانگذاران آن به شمار میرود و نقشی بسیار مهم در دست یابی به اهداف تعیین شده سازمان دی ۸ دارد.
دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی ۸ کشور در حال توسعه ادامه داد: ایران کشوری بزرگ و وسیع با جمعیتی قابل توجه است. بعلاوه دارای تنوع جغرافیایی و ظرفیتهای اقتصادی به ویچه در حوزه کشاورزی است. همچنین جایگاه قدرتمندی در انرژی و موقعیتی مهم از لحاظ حمل و نقل دریایی، ریلی و غیره دارد.
عبدالقادر امام در پایان ابراز امیدواری کرد که همکاری بین کشورهای عضو بتواند به همه آنها در حل مشکلات اقتصادی و رویارویی با چالشهایی که امروزه همه جهان با آن درگیر هستند کمک کند.
به گزارش ایرنا گروه دی ۸ یا گروه هشت کشور مسلمان درحال توسعه که اندونزی، ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه در آن عضویت دارند، از جمله پیمانهای منطقهای است که به منظور ایجاد روابط مستحکم اقتصادی بین کشورهای در حال توسعه اسلامی و تقویت نفوذ این کشورها در بازارهای جهانی و برقراری گفتوگو با کشورهای صنعتی تشکیل شده است.
پایهگذار آن نجم الدین اربکان نخست وزیر اسبق و اسلامگرای ترکیه است که با سفر به ۸ کشور عضو در تیرماه سال ۱۳۷۵ زمینه تأسیس این گروه را فراهم نمود.
نخستین اجلاس سران دی ۸ با حضور سه رئیس جمهور از جمله رئیس جمهور وقت ایران، و چهار نخستوزیر و یک وزیر خارجه در خرداد ۱۳۷۶ در شهر استانبول ترکیه برگزار شد. البته این گروه حدود یک سال قبل از این تاریخ فعالیتهای مقدماتی خود را آغاز کرده بود. گروه کشورهای موسوم به دی ۸ در واقع از تشکیلات جانبی سازمان کنفرانس اسلامی است.